A Hullám Horgászegyesület 1991. május 23-án alakult meg, alapszabálya szerint kiemelkedő céljai közé tartozik a horgászsport fejlesztése, népszerűsítése, illetve ezen belül kedvező horgászlehetőség biztosítása a Zalaszentgyörgyi-tó egyesületi horgászvízként történő működtetésével.

 

Fentiek érvényesítése érdekében az egyesület, illetve az őt segítő gazdasági társaságok elhatározták, hogy a Zél -patak menti - az 1960-as években gátszakadás következtében lepusztult és elmocsarasodott - halastavat felújítják, s a horgászok rendelkezésére bocsátják.

 

A tervekből 1991 végére vált valóság, amikor is a Zala Megyei Cégbíróság végzésében társadalmi szervezetté nyilvánította, s bejegyezte a Hullám Horgászegyesületet.

 

Az egyesület megalakulása óta arra törekszik, hogy a tó állapotát, és ezzel párhuzamosan a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségeit fejlessze, illetve arra, hogy a horgásztársak széles körű igényeinek mind jobban megfeleljen.

 

1991 óta az alábbi haltelepítések történtek:

Az elmúlt 25 évben 100 tonna feletti ponty, amur, keszeg, kárász telepítésére került sor, míg több tízezer darab csuka, süllő és compó ivadék került a tóba. Az előbbi halfajok mellett kapitális méretű harcsák is nagy számban találhatóak 12 hektáros halastavunkban.

 

Az egyesület mindezeken felül kialakította a tó megközelítésének, illetve a parkolás kedvező feltételeit is, ez évtől pedig tervezzük a horgászatot kényelmesebbé, kulturáltabbá tévő újabb horgászállások kialakítását is.

 

Horgászegyesületünk jelenleg közel 100 taggal működik, emellett a vízterületet évente több száz napijegyes vendéghorgász is látogatja, és tölti el kellemesen napját horgásztavunkon!

 

Látogassa meg Ön is horgásztavunkat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az egyesület vezetősége és tisztségviselői:
Elnök:
Titkár:
Gazdasági felelős:
Györe Tamás Kovács Gyula Ifj. Török István
Felügyelő bizottság elnöke:
Vezetőségi tagok:
Fegyelmi bizottság elnöke:
Németh András Bekő Krisztián
Varga Zoltán
Czömpöl Zsolt

Hullám Horgászegyesület Zalaszentgyörgy • 1991-2023 • Minden jog fenntartva!